Upside down fersken kage – mums :-)

image_pdfimage_print

På sådan en onsdag – der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset – ja så kan man lige så godt bage en kage 🙂

faerdig-2

Det blev til en “Upside down” fersken kage – super nem og nøøjjj den smager altså af et stykke mere!

Opskriften er engelsk og originalen kan findes her – men jeg har altså ændret lidt i den på følgende måde:

Ingredienser:

“karamellen” + ferskenstykker:

75 g. hvidt sukker

75 g. smør.

1 dåse halve ferskener

Dejen:

125 g hvidt sukker

200 g. mel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. natron

1/2 tsk. salt.

2 æg

2 dl. kærnemælk

0,75 dl. rapsolie

safran – det der kan være mellem pegefinger og tommeltot.

1 spsk. hjemmelavet vaniljeessens

Fremgangsmåde:

Alle ingredienserne måles af – sørg for ikke at blande de tørre og våde ingredienser sammen med det samme.

Ovnen varmes op til 175 grader

Æg og sukker piskes lyse og luftige.

Olie, kærnemælk og vaniljeessens piskes derefter i æggemassen.

Stil til side et øjeblik.

fremgangsmaade

Varm sukker og smørret i en støbejernspande, der kan tåle at komme med i ovnen.

Hver af de halve ferskener skæres ud i 4 både.

fersken

Når sukkeret og smørret er smeltet sammen og begynder at blive gyldent, skrues ned for varmen og ferskenbådene lægges nu forsigtigt ned i karamelsaucen.

PAS PÅ – det sprutter når du lægger dem ned i den meget varme karamelsauce, så bruge evt. en lang køkkenpincet, så du ikke brænder dig.

Når du har fået placeret alle de ferskenbåde der kan være i panden, så danner et pænt enkelt lag, skal du have pisket alle de tørre ingredienser i æg-, olie- og kærnemælksmassen.

Grunden til at du ikke må gøre dette før nu, er at så snart bagepulver og natron bliver fugtigt, begynder de at hæve, og for at de ikke skal “tabe pusten” inden kagen skal bages, må de først komme i dejen nu.

Når du har pisket alle de tørre ingredienser sammen med de våde, hælder du forsigtigt kagedejen over ferskenerne og karamelsaucen i panden.

Skal gøre lidt forsigtigt, så du ikke skubber alle ferskenbådene ud af det mønster du har lagt dem i.

Når alt dejen er hældt på, sætter du panden ind i oven og bager den i ca. 30 min. på alm. ovn, IKKE varmluft.

untitled

Når de 30 min. er gået, tager du kagen ud af ovnen og vender den med det samme ud på et fad/tallerken eller hvad du nu vil servere den på.

Du er nødt til at gøre det med det samme fordi den ellers vil sætte sig fast i panden og så bliver “upside Down” princippet lidt svært at få succes med 🙂

Sørg for at det du vender kagen ud på, evt. har en lille kant, da lidt af karamelsaucen gerne vil løbe ned af kagen – men det suger kagen i sig igen, når den står og sætter sig på fadet.

Som tilbehør kan man lave en lækker vaniljeis eller røre creme fraiche og vaniljesukker sammen.

mums

Velbekomme og go’ dag 🙂

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *