Hjemmelavet vaniljeessens

image_pdfimage_print

I går lagde jeg opskriften på upside down fersken kagen ud, og deri bruger jeg hjemmelavet vanilje essens.

Og hvad er så det??

Jo, super nemt og praktisk at have i et køkken hvor der af og til ryger en kage igennem oven 😉

Du skal bruge:

1 glas med låg som kan lukkes helt tæt
(jeg bruger gerne et tomt sennepsglas fra Maille Dijon sennep – jeg elsker simpelthen deres facon på glasset og så er senneppen formidabel som “hemmelig” ingrediens i de fleste rettet 🙂 )

Vodka

Vaniljestænger

Sådan gør du:

Vask glasset og låget grundigt inden brug.

Tag et par vaniljestænger, flæk dem skær dem i stykker der kan være i det valgte glas.

kom dem i glasset og hæld vodka på indtil de er helt dækket
(dette for at sikre at de ikke begynder at rådne!)

Så skal det bare have lov at stå i ca. 14 dage inden du kan begynde at bruge af det 🙂

Når du tager af det, kan du altid efterfølgende hælde mere vodka på, og hvis du kun skal bruge vaniljekornene i en ret, så kom stængerne i glasset.

Dette er min opskrift på hjemmelavet vaniljeessens og det er SÅ godt.

Og en genial ide til en original værtindegave, hvis værtinden altså er vild med at bage 😉

ugle

Ha’ en rigtig dejlig dag

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *