Fastelavnsboller

image_pdfimage_print

Så blev det igen fastelavn.

Sidste år nåede jeg det ikke, så i år skulle det være ekstra gode fastelavnsboller.

Så gik på jagt i det lille lokale hjemme bibliotek for kogebøger og stødte på Meyers kagebog.

Heri fandt jeg en opskrift på fastelavnsboller, hvor der både skulle kagecreme, marcipanremonce og chokolade i – muuummssss 🙂

Så fik hurtigt rørt dejen sammen – den var dog noget mere klistret end jeg synes en dej plejer at være, men nu skulle den have chancen. Den blev sat til at hæve tildækket i 30 min. på køkkenbordet, dækket med husholdningsfilm. (Normalt plejer jeg at bruge et viskestykke som jeg har fugtet lidt, men her blev det altså lige husholdningsfilm i stedet for.)

IMG_0343 [42287]

Imens dejen hævede lavede jeg marcipanremoncen og vanilje kagecremen.

Marcipan remoncen var blot marcipan, smør og sukker rørt til det hænger sammen og vaniljecremen blev i denne en omgang færdigmix, hvor kun mælken skal tilsættes. (lidt snyd, men såååå nemt 🙂 )

IMG_0344 [42288]

Efter 30 min. skulle dejen rulles ud til en størrelse på ca. 45 x 30 cm. og deles i 12 firkanter.

Men med en meget “levende” dej synes jeg altså at de blev alt for tykke.

Så jeg valgte at rulle dejen ud i den tykkelse jeg synes passer (det er nok ca. 5-7 mm. tykt) og så skære den til i målene 45 x 30 og dele det i 12 stykker. Derefter æltede og rullede jeg det fraskårne dej til en ny rektangel og fik 7 ekstra firkanter ud af det. Så det blev til 19 firkanter i alt.

IMG_0345 [42289]

På hver firkant kom først ca. en halv spiseskefuld kagecreme. Så en lille teskefuld marcipanremonce og i stedet for chokolade, fandt jeg en stump nougat som jeg skar i små stukket og lagde på toppen af “snasket” 🙂

Så skulle de bare lukkes sammen så fyldet ikke kom ud under bagningen og det var lettest at gøre med dejen i begge hænder.

IMG_0347 [42291]

Fik listet dej firkanten op i den ene hånd og så kunne jeg folde og klemme de fire hjørner sammen og dermed få lukket fastelavnsbollen tæt sammen.

IMG_0348 [42292]

( Her viste det sig også at fordi dejen var så “levende” var det meget nemmere at få lukket den ordentligt sammen.)

IMG_0349 [42293]

Så på en bageplade med dem og husk at den del du har lukket sammen, skal ligge ned mod bagepladen, så går den nemlig ikke op, og du får også en pæn overflade at komme pynt på bagefter 🙂

IMG_0350 [42294]

De fik lov at efterhæve i 20 min. og så penslet med lidt vand inden de blev bagt ved 1800 i 15 min.

Jeg brugte varmluft, da jeg havde flere plader i ovnen samtidigt. (temperaturen at altid lidt hokus pokus fra ovn til ovn.) Når de er bagt og kølet lidt af, kan du pynte som du synes.

F.eks. kan du smelte lidt chokolade og komme på toppen. Eller du kan røre lidt glasur af vand og flormelis og evt. komme lidt kakaopulver i. Det er helt op til dig selv.

Jeg valgte at blande glasur med kakaopulver og komme på toppen.

IMG_0352 [42296]

Velbekomme 🙂

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *