Hæklet kransekage

image_pdfimage_print

Lørdag d. 09. oktober stod i kransekagens tegn for mit vedkommende.

Jeg skulle over og ønske tillykke til en super dejlig kvinde, der netop den dag fejrede 1. års fødselsdag som selvstændig med Boen Kransekage.

Og når nu hun er eksperten ud i hvordan kransekage skal laves og smage, så tænkte jeg at så måtte jeg finde på en kreativ gave, som havde med kransekage at gøre, for hun havde frabedt sig blomster og vin.

Så ud af idékassen (aka. mit hoved :-)) kom ideen med at hækle en kransekagetop til hende.

Men når der kun er 4 dage til man skal aflevere den, så var jeg ikke pjattet ved tanken om at skulle ud i en større omgang med test hækling.

Derfor blev det til en tur på nettet og der stødte jeg på bogen “Hæklede kager og søde sager”.

Billedresultat for hæklede kager og søde sager

Vupti, deri var opskriften på det sødeste lille kransekagetårn. Så ned i den lokale garnbutik efter den, en omgang nougatfarvet garn og så gang i hæklenålen.

img_2535 img_2537

Lørdag aften blev de sidste glasurstriber syet på ringene og jeg valgte også at hæfte alle ringene sammen, så de ikke skal stables hele tiden, hvis tårnet vælter.

img_2539

(det med at sy glasurstriber på, var faktisk det der drillede mest – jeg tror jeg er mere til den ægte glasursprøjtning end den med nål og tråd 🙂 )

Desuden har jeg undervejs gjort mig nogle overvejelser om hvordan kransekagetoppen også kunne laves, så det skal nok prøves af, når der nu ikke er nogen deadline på næste kransekagetops aflevering 🙂

Men Gitte blev glad for gaven og et par af de andre gæster til åbent hus arrangementet, var også begejstrede for kransekagetoppen og selve ideen.

img_2544

Dette indlæg er ikke på nogen måde sponsoreret eller betalt af Boens Kransekage eller forfatteren bag “Hæklede kager og søde sager” – det er helt og holdet min egen mening og vurderinger.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *