Tåge

image_pdfimage_print

Så har jeg været ude og “forstyrre” naturen igen – kunne bare ikke lade være 🙂

 Med frost, tåge og is på havet, så kribler det i kroppen for at komme ud og fotografere.

Så af sted med mig og kameraet.

 Første fotosted, blev Fænøsund. Der var der tre ænder som stod klar – tror de havde fornemmet muligheden for at blive linselus 🙂

Mens jeg var i gang med at finde det perfekte motiv til dem, kom der en flok svaner forbi. Hvor er det bare en fascinerende lyd de kan lave, når de på mest elegante vis flyver i formation forbi én.

DSC_0003

 Som om fugle kan tilkalde hinanden, begyndte mågerne også at komme. Og pludselig var der rigtig mange. (Tror slet ikke det havde noget at gøre med at deres sædvanlige fodringsmand kom forbi 🙂 ).

Så mens de blev fodret af en venlig mand, havde jeg den oplagte mulighed for at få nogle lidt sjove billeder af dem, mens de forsøgte at finde et godt landingssted.

 Fra Fænøsund gik turen videre til dyrehaven. Skulle lige se om der var liv i nogen af rensdyrene endnu. De var som sædvanligt opdelt i to grupper.

Alle “tøserne” gik ude i det fri og hyggede, mens alle hannerne havde dannet ring omkring foderstationen 🙂

Et par af hannerne var dog nysgerrige på hvad pokker en i gul jakke laver så tidligt i skoven, så de kom ret tæt på inden, sulten blev for stor og de gik tilbage til de andre.

 

Turen blev sluttet af ved Svenstrup stand. Utrolig fascinerende at se is på havet. Og så var der en underlig lyd der minder om rislende vand. Men det gav umiddelbart ingen mening for der er ikke noget vand der skal risle ud på dette sted, og der er ikke nogen pumper i nærheden. 

Efter lidt udforskning, viste det sig at den rislende lyd opstår, ved at ca. 5 meter ude fra kysten er strømmen for stærk til at isen kan samle sig, og derfor skraber de isflager der kommer fra Gamborg fjord, imod det massive islag der har samlet sig ud for Svenstrup strand.

DSC_0086 DSC_0085 DSC_0084

Jeg har aldrig set sådan noget før. Det er virkelig fascinerende at være vidne til naturens kræfter på den måde.

 

Men nu venter en varm kop te og så skal der gang i hæklenålen igen, hjemme i varmen.

 

Hav en fantastisk lørdag 🙂

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *