Hæklet Stjernemønster

image_pdfimage_print

Stjernemønster:

Slå 73 m op.

1:   (hækl kun i bagerste maskeled) start i 2. maske fra nål og hent 1 maske i de følgende 5 masker = du skal have 6 løkker på nålen.
Slå om og træk igennem alle 6 masker. 1 lm .
(hent 1 m i “hullet”, 1 m i side af den sidste af de 6 masker fra før, 1 m i samme m som den sidste af de forrige 6 masker blev samlet op i, 1 m i de næste 2 lm = 6 løkker på nålen.
Slå om og træk igennem alle 6 løkker, 1 lm) gentag rækken ud,
men afslut med 1 hstgm i sidste lm. Vend med 2 lm.

2:   (hækl i begge maskeled) 2 hstgm i hvert stjernehul, afslut med 1 hstgm i sidste m.
vend med 3 lm.

3:   (hækl kun i bagerste maskeled) hent 1 m i 2.+ 3. lm fra nålen, 1 m i næste 3 m = 6 løkker på nålen, slå om og træk igennem alle 6 masker, 1 lm.
(hent 1 m i “hullet”, 1 m i siden af den sidste af de 6 masker fra før, 1 m i samme m som den sidste af de forrige 6 masker blev samlet op i, 1 m i de næste 2 lm = 6 løkker på nålen.
Slå om og træk igennem alle 6 løkker, 1 lm) gentag rækken ud,
men afslut med 1 hstgm i sidste lm. vend med 2 lm.

      4-38: Gentag række 2 og 3.

Tip: synes du at det er svært kun at skulle hækle i det bagerste maskeled, så kan du også sagtens hækle igennem begge maskeled som normalt, men jeg kan godt li’ når det kun er det bagerste maskeled man bruger, for det kommer til at ligne at der er en række fastmasker imellem hver stjernerække, men det er der slet ikke 🙂

Du vælger selv om du vil lave hele kluden i samme farve eller måske skifte til en anden farve – variationen er uendelig, og det ligger dig frit for at gøre det du synes er pænest ?

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *